CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ
"PSIHOTERAPIA SECOLULUI 21"
ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ
28-29 Mai 2011, Hilton - Bucureşti
Invitati

Mihai Anitei Profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, vicepresedinte al Consiliului Stiintific al Universitatii Bucuresti, doctor in psihologie si coordonator de doctorat, Director al Centrului de Psihologie Aplicata Bucuresti. Este psiholog principal si supervizor in psihologie educationala, muncii, transporturilor si serviciilor si Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania.

Dr. Ken Evans Dr. Ken Evans (D.Psych; P.G. Dip Soc Admin; BSc; Dip G.P.T.I; Dip Scpti; FRSA; FEAIP) Ken Evans este psihoterapeut, formator in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie,Supervizor, membru al Societatii Regale de Arta si pana in toamna lui 2009 a fost Consultant principal la Institutul de Formare in Psihoterapie Integrativa Scarborough UK. El faciliteaza Masterclasses pentru terapeuti experimentati in UK si Franta.

Este Presedintele fondator (1996-1999) al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa (EAIP).In prezent face parte din conducerea EAIP, fiind Register EAIP si este membru de onoare EAIP. Ken Evans a fost Presedintele Asociatiei Europene pentru Terapia Gestalt (EAGT) 2002-2008.Ken Evans a fost Presedintele Asociatiei Europene de Psihoterapie (E.A.P) 1994-1995 si detine certificare europeana EAP, EAGT si EAIP.

Este Formator Invitat la Centre de Formare Europeana si este interesat de spiritualitate si angajament terapeutic in practica clinica si cadre organizationale precum si de probleme legate de Drepturile Omului si Responsabilitatea Sociala.

Gina Chiriac Gina Chiriac este Psiholog principal, psihoterapeut, formator si supervizor in psihoterapie integrativa ,cu specializarea in hipnoza clinica si terapie Eriksoniana, formator si mentor certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Este formator in somatoterapie-Scoala Europena de Socio-somatoterapie Franta si analist psihanaliza integrativa. A lucrat in grupuri de terapie cu formatori din Franta, Elvetia, Anglia.Conduce grupuri de formare in psihoterapie integrativa in Romania. Detine Certificat European de Psihoterapie Integrativa (EAIP).Este Presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa (ARPI).

Aurora Frunza Doamna Frunza Aurora este Doctor in Medicina, psiholog clinician, psihoterapeut cu practica independenta din anul 1978 .In prezent este cadru didactic titular al Departamentului de Psihiatria si Psihologia Copilului, Adolescentului si Adultului - Catedra de Psihologie Medicala si Medicina Comportamentala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si cadru didactic colaborator al Universitatii "Titu Maiorescu", Bucuresti- Facultatea de Psihologie, Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, Master Psihologie clinica, hipnoza si interventii terapeutice de scurta durata.

Joanna Hewitt Evans MSc Gestalt Psychotherapy, MA Social Work, EAGT, EAIP

Pana in Noiembrie 2009 Joanna a fost Director Executiv la Institutul de Formare in Psihoterapie Scarborough, UK unde a desfasurat un program de Psihoterapie Gestalt si a contribuit la cursul de formare in Supervizare. Din noiembrie 2009 ea si-a concentrat atentia in totalitate in sprijinirea cresterii rapide si a dezvoltarii Euroips.

Fost asistent social pe probleme de Servicii familiale in Leicester, in prezent practica psihoterapia in Scarborough si este Formator invitat la cateva institutii in Europa, incluzand mai recent Slovenia, Croatia, Grecia si de curand Romania.

Impreuna cu Ken Evans ea conduce workshop-uri de formare in terapia cu Copiii si Adolescentii atat in Marea Britanie cat si in multe tari din Europa. Joanna detine Certificatul European de terapie Gestalt (EAGT).

Joanna a asimilat componente dintr-o gama larga de abordari psihoterapice si a primit de curand (2006) Certificatul European de Psihoterapie Integrativa (EAIP).

Joanna este Co-Director al Euroips. Pana de curand a fost Examinator Extern pentru Institutul de Formare Integrativa in Irlanda si are o vasta experienta de predare in munca sociala. Este autoarea a cateva articole si publicatii de cercetare.

Profesor Dr. Paul Barber (UKCP; EAGT; BACP; BGS; IDHP)

Este profesor invitat al departamentului de invatare pe baza de lucru Middlesex University si profesor asociat al Institutului Roffey Park, are un doctorat in facilitarea dezvoltarii personale si contruirea comunitatilor educationale, Surrey University. Preda la numeroase universitati de prestigiu din Europa fiind si examinator extern :Universitatea din Manchester , master in Studii de Sanatate; University of Kingston, BA in Nursing University of Central Birmingham, BA Nursing ; University of Essex, BA Community Studies; University of East London, MA Psychosynthesis; University of Derby, Taught Doctorate Psychotherapy,; London Metropolitan University, MA Gestalt Psychotherapy ; Practitioner Doctorate in Psychotherapy, Middlesex University.

Realizeaza supervizare doctorala , conducand doctorate in :Cranfield College; University of Newcastle The Institute of Education University of Wolverhampton ; University of Surrey ; University of Derby ; University of Middlesex si in prezent la Middlesex University . Este autor a numeroase carti de psihoterapie si este formator si supervizor in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

Doamna profesor Angela Carr este membru al Consiliului Marii Britanii pentru Psihoterapie (UKCP), lucreaza ca terapeut si supervizor avand o vasta experienta in domeniul psihoterapiei. De-a lungul a zece ani a lucrat in domeniul terapiei si a dobandit competente recunoscute in domenii ca terapia ocupationala/organizationala, violenta sexuala, violenta domestica, siguranta personala si problemele de dependenta. Activitatea sa de baza, inainte de a intra in terapie, a fost de natura sociala, lucrul cu tinerii si ajutarea celor fara locuinta. In afara de experienta clinica si profesionala, cei zece ani pe care i-a petrecut in Africa de Sud , ii dau posibilitatea sa inteleaga pe deplin problemele multiculturale si practicile anti-opresive. Este formator si supervizor in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie, iar diploma in Art-Terapie ii ofera dumneaei posibilitatea de a integra elementele specifice acestei abordari in psihoterapie.

Doamna Gabriela Stoltz este psiholog principal medical, cercetator stiintific, lector universitar, doctor in psihologie. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Hyperion. Este secretar stiintific si coordoneaza cercul de psihologie si activitatile stiintifice cu studentii, coordoneaza lucrarile de dizertatii si organizeaza practica profesionala.

A dobandit competente profesionale in psihologie medicala, psihopedagogie, psihologia copilului si adolescentului, psihologia adultului si varstnicului, inteligenta emotionala, psihologie diferentiala, psihopatologie, consiliere psihologica si educationala, tulburari de comportament, stres si personalitate. Este profesor in cadrul programului de master al Universitatii Hyperion si supervizor si formator in: Psihologie Clinica, Psihologia Muncii si Psihologie Educationala. Este membru fondator al centrului national de formare profesionala in psihologie. In prezent este formator si supervizor in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

Doamna Tudora Sima este profesor universitar, doctor in stiinte militare, coordonator de program si trainer in program :"Diseminare .informatii psihanaliza impreuna cu Universitatea Sheffield UK.", avand competente in psihanaliza, psihoterapie, comunicare si relationare terapeutica, psihologie militara, psihopedagogie, psihologie sociala, tulburari de personalitate, psihologie clinica obtinute in cadrul Academiei de Inalte Studii Militare. In prezent este decan al facultatii de psihologie din cadrul Universitatii Hyperion Bucuresti . Doamna profesor a fost secretar stiintific in cadrul Universitatii Tibiscus Timisoara unde a avut ca activitate principala coordonarea stiintifica a activitatii de cercetare pentru cadre didactice si studenti. Este autor a numeroase lucrari de specialitate si a doua carti: "Elemente de personologie "- Editura Victor, 2004, "Fenomene Psihosociale Contemporane" Editura Victor .2004, carti de psihologie ce constituie resurse valoroase pentru terapeuti, psihologi si stundeti din acest camp de interes. In prezent este formator al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, supervizor si formator in psihologie clinica.

Mihaela Chraif, doctor in psihologie, asistent universitar la Catedra de psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, a Universitatii din Bucuresti, unde asigura activitati de seminar si laborator la o serie de discipline de la programul de licenta: psihologia muncii, psihologia mecanismelor cognitive, psihologie experimentala, psihologia in transporturi. Este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, psiholog practicant autonom, in psihologia muncii, transporturilor, serviciilor, educationala si detectia comportamentului simulat. A publicat un numar de 3 carti si peste 60 de articole in reviste de specialitate si in volumele unor conferinte nationale si internationale.

Ioan Andronic Profesor doctor conferentiar la Disciplinele: Psihologie Medicala, Stiintele Comportamentului, Psihologie-Nursing, Sociologie medical. Cu o activitate predominant practica (psiholog practician in Laboratorul de Sanatate sau profesor la Universitatea din Craiova si U.M.F Craiova) avand contributii cu caracter de cercetare. Pe toata durata activitatii dansului de pana acum, a participat cu lucrari stiintifice axate in principal pe problematica dezvoltarii, pe cea a comportamentului si evident pe cea psihopatologica, la simpozioane de comunicari stiintifice, conferinte si congrese; si este autorul a numeroase carti. A efectuat activitate de expertiza psihologica in cadrul comisiilor de expertiza psihiatrica ce se tin saptamanal la Institutul de Medicina Legala Craiova si ca lector asociat, a sustinut cursuri de Psihologie Generala, Psihologie Scolara, Psihologia dezvoltarii umane, Introducere in teoria si practica psihoterapiei si consilierii, la Universitatea din Craiova.

Daniel Mercieca format la Universitatea din Herfordshire (Marea Britanie) si lucreza ca dramaterapeut in Malta. El este specializat in lucrul cu copiii, adolescentii si familiile care se confrunta cu dificultati emotionale si de comportament in special in departamentele de plasare. El coordoneaza o echipa transdisciplinara terapeutica care functioneaza in contextul de ingrijire la domiciliu si este de asemenea implicat in proiecte de cercetare din aceeasi zona de interes. El faciliteaza o serie de workshopuri de formare la Universitatea din Malta. El este, de asemenea, instruit in Teoria Sistemica Aplicata si este unul dintre membrii fondatori ai Societatii de Terapii prin Arta Creativa din Malta. El isi completeaza in prezent formarea in supervizarea relationala integrativa.

Marusa Zaletel este un psiholog absolvent de la Universitatea din Ljubljana si un Psihoterapeut Integrativ certificat ]n cadrul IIPA si EAIP. Ea este, de asemenea, instruit in EMDR. Ea lucreza in practica ei privata in Kranj, Slovenia si organizeaza workshopuri pentru stagiari de la Institutul pentru Psihoterapie Integrativa si Consiliere in Ljubljana. Ea se pregateste sa fie certificata ca Supervizor Integrativ. Interesele sale principale sunt integrarea corpuluiin psihoterapie si de lucrul cu introiectiile.

KARL GREGORY RGN, RMN, Master Consiliere, MCS (acreditat) MBACP

Sunt un consilier cu experienta (calificat in 1996), am un Master in consiliere (Universitatea din Bristol), cu un background de 20 de ani ca asistent medical de psihiatrie (RMN 1982).

Sunt, de asemenea cunoscut ca un facilitator de workshop ce lucreaza in universitati, spitale, institutii de organizare, si cu psihoterapeuti si consilieri.

Am tinut cursuri la Universitatea din Bristol din 1998 pana in 2007, unde am coordonat o un master in Consiliere - Institutii organizationale. Sunt un co- facilitator si fondator al unui Certificat de Supervizare condus de Palmoasis (Sud-Vestul Marii Britanii). Eu am o practica privata ca si consilier, supervizor si ca trainer in organizatii de voluntari si statutare, in special in domeniile de competente de comunicare, stres, sanatate mentala si aspecte relationale de consiliere. Sunt un consilier integrativ, cu accent pe abordari existentiale relationale, si sistemice. Alte pasiuni ale mele sunt : familia mea, muzica si gradinaritul.

Kathy Finkel

Kathy este un Psihoterapeut Integrativ UKCP inregistrat ce lucreaza cu persoane individuale si cupluri.

Cea mai mare parte a muncii sale este in practica privata.

Kathy lucreaza, de asemenea, ca supervizor, faciliteaza unele cursuri de formare in weekend si spera sa finalizeze pregatirea ei deplina ca si trainer anul viitor.

Joanna Kato Master in Psihologie, logoped, psihoterapeut Gestalt, membru al EAGT si HAGT, stagiar de supervizare Gestalt

Master de psihologie la Universitatea Catolica din Lublin (Polonia), Logopedie de la Universitatea UMCS din Lublin Polonia, Formare in terapia Gestalt - Fundatia Gestalt Atena - Grecia, Formare in supervizare - Centrul European de Studii Psihoterapeutice

Scoala poloneza din Atena (1994 - 2001), Medicii din lume (1997 - 2002), Asociatia pentru bolnavii de cancer - grup de formare de voluntari (2005 - 2007), Interventie medicala (ONG) - unitate de detentie pentru emigranti ilegali in asteptarea pentru deportare (2006-2011) - in prezent responsabil pentru unitatea psihologica, Centrul de adaptare pentru familii de refugiati - 2008-2011 (supervizarea personalului si a voluntarilor)

Sally Reader Cojean

Am primit un Master in procesul de predare de la Universitatea Stanford (California) in 1969 si am predat engleza de liceu ,scris creativ si realizarea de filme timp de cinci ani, pana m-am dus inapoi la formarea in psihologie pentru a ma pregati pentru o acreditare in consiliere familiala si casnicie , cu programul Colegiului Goddard de pe Coasta de Vest. Mai tarziu am creat propria firma mea si a lucrat ca trainer si consultant pentru numeroase companii de software din "Silicon Valley," California pana cand m-am mutat in Franta in 1989

Margareta Dinca

Este Profesor Dr. La Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie, Bucuresti, cu un master in psihoterapii cognitiv-comportamentale si un master in psihanaliza. Psiholog principal in psihologie clinica, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania. Doctor in psihologie. Formator-supervizor in psihologie clinica. Specializare in terapie integralista.

A publicat numeroase studii in reviste de specialitate din strainatate in domeniul psihologiei crosculturale si a terapiei de cuplu.

Ea este membru afiliat al asociatiilor profesionale:

- Prezent: cursuri la Universitate - Consiliere si consiliere cros-culturala; Psihologie Clinica si psihodiagnostic
- Prezent: Asociatia Europeana de Psihologie de personalitate (eapp)
- Comisia Test International (ITC)
- Prezent: Asociatia Internationala de Psihologie Cros-Culturala (IACCP)
- Asociatia Internationala de Psihologie Aplicata (IAAP)
- in prezent afiliat international al Institutului International de Scoala de Psihologie (IISP) (http://education.ucsb.edu/jimerson/IISP)
- Prezent: Asociatia Romana de Psihologie

Ana Amza

Termina Facultatea de Sociopsihopedagogie, specializarea Psihologie. Totodata, este student al Fundatiei, SPER Bucuresti, lucrand cu Asist. univ. Adrian Nuta, activitate coordonata de Conf. Prof. Dr. Iolanda Mitrofan.

Isi continua pregatirea in calitate de masterand al aceleasi universitati, studiind resursele umane si participand simultan la cursuri de specializare din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Activitatea profesionala ca psiholog si-o incepe in cabinetele individuale ale colegilor de la Pitesti, ca voluntar, urmand ca dupa casatorie, sa lucreze in Rm. Valcea ca si colaborator al Centrului Militar Judetean, facand evaluare si incradare clinica pentru activitatile de recrutare-incorporare, angajare si mentinere functie a militarilor angajati pe baza de contract, acreditata fiind de Sectia Centrala de Psihologie a Armatei Bucuresti. Din septembrie 2006 isi exercita profesia ca psiholog clinician in Spitalul de Psihiatrie Dragoesti din judetul Valcea, colaborand totodata cu publicatii de specialitate, precum revistele " Tanarul psiholog" si "Perspective". Concomitent, activitatii de spital, psih. Ana Amza face expertiza clinica in cadrul Comisiei jud. a persoanelor cu handicap, Valcea, activitati pe care le desfasoara si in prezent.

Din 2008, isi continua formarea profesionala ca psihoterapeut in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, supervizata fiind de Psiholog principal-psihoterapie integrativa, specialist hipnoza si terapie corporala, terapie individuala si de grup Gina Chiriac, coordonotor al Centului de Sanatate "Sf. Gigorie Decapolitul"din Craiova, avand de asemenea posibilitatea de a colabora si studia alaturi de nume mari ale Psihoterapiei Integrative Europene, precum Ken Evans si Johanna Evans, Angela Carr, Paul Barber, ca reprezentant legal al ARPI.

Adrian Sandu

Nascut la Ramnicu Valcea in anul 1972, absolvent al Facultatii de Stiinte , Universitatea "Lucian Blaga Sibiu" , Specializarea Psihologie si master in Psihologie Clinica organizat de ULIM, Facultatea de Psihologie, doctorand anul II, Universitatea Ion Creanga din Chisinau.

Psiholog clinician principal, supervisor psihologie clinca cu atestat de libera practica eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania, Psiholog specialist psihologia muncii si transporturilor, supervisor in psihologia muncii si transporturilor
2006 - Participare la simpozioane pe teme medicale in Germania - Straubing si Regensburg
2005 - curs de psihodrama - Sibiu - formator psihoterapeut Radu Vulcu
1994 - participare la Conferinta Nationala de Psihologie - Bucuresti cu cercetarea: Un model informatizat de analiza a memoriei ( publicata in brosura conferintei )
1992 - Specializare in Paderborn Germania in psihologie cibernetica
Din ian. 2003 articole periodice in revistele Tanarul Psiholog si Perspective
Presedinte fondator al Asociatiei Psihologilor -Valcea
Membru in : Asociatia Psihologilor din Romania , Asociatia Romana de Psihologie Transpersonala, Asociatia Romana de Psiho-Sociologie Aplicata